Plasa de siguranță financiară. Partea 1.

Astăzi am decis să abordăm importanța de a avea banii personali (economii) în caz de situații neprevăzute - pierderea locului de muncă, avarierea unei mașini sau a aparatelor de uz casnic, probleme de sănătate și altele.

Desigur, există mai multe modalități de a rezolva problema, dar una dintre cele mai bune este cu siguranță fondul de rezervă. Cu alte cuvinte - o rezervă de bani care va fi întotdeauna la îndemână.

Să creezi o plasă de siguranță financiară este foarte ușor. Este necesar doar de pus deoparte  în mod regulat, o anumită sumă din fiecare venit. Aceasta reprezintă, de obicei, 10% din venituri, însă puteți ajusta suma în funcție de bugetul dvs. personal.

Următorul punct, nu mai puțin important, va fi alegerea băncii unde veți păstra banii. Alegeți pe cea care este pe piață de peste 10 ani și în care aveți personal încredere. Iar atunci când alegeți să faceți un depozit, fiți atenți la posibilitatea de adăugare de sume, posibilitatea retragerii parțiale și de acumulare a dobânzii. Pe lângă sursele oficiale de informare asupra băncilor există și forumuri de unde vă puteți informa cu privire la experiențele plăcute și mai puțin plăcute ale clienților acestor bănci.

Bonusuri atractive dacă ai o plasă de siguranță financiară

Pe lângă necazurile care se pot întâmpla oricui, nu uitați de momentele plăcute care pot fi realizate cu ajutorul economiilor.

Să presupunem că aveți ocazia de a obține locul de muncă la care visați de mult timp, dar angajatorul vă va plăti mai puțin în perioada de probă. Având un fond de rezervă, nu veți simți diferența de venit, deoarece vă veți putea permite să trăiți de parcă ați avea un salariu mai mare. Acesta este un bonus care se adaugă la faptul că aveți deja locul de muncă dorit.

Dacă v-au obosit neînțelegerile la locul de muncă, necazurile și problemele permanente - economiile vă vor ajuta să renunțați la acel job și să trăiți  liniștiți câteva luni, cât veți fi în căutarea unui loc de muncă mai demn. 

Sau poate ați visat de mult să vă mutați cu traiul în altă parte. În acest caz, o plasă de siguranță financiară vă va ajuta la rezolvarea acestei probleme, deoarece atunci când vă mutați trebuie să aveți cel puțin banii pentru chirie și cheltuieli de deplasare.

Există încă multe astfel de motive, ideea principală este că plasa de siguranță financiară, nu va fi niciodată inutilă. În articolul următor vom vorbi despre cum să păstrați în mod corespunzător economiile, astfel încât să nu existe nici o tentație de a le cheltui înainte de timp.

E frumos să sharuiești cu prietenii