Cum să nu mai cheltuiți bani și să începeți să navigați

Să cheltui banii este o sarcină foarte ușoară. Dar nu la toți le reușește să țină procesul dat sub control și să se oprească din cheltuit. Anume, despre asta vom vorbi în articolul de astăzi.

Cu siguranță, mulți oameni își cheltuie salariul imediat ce îl primesc. Și dacă procesul de a cheltui a fost început, atunci este foarte greu să te oprești. În astfel de cazuri, cheltuielile excesive sunt inevitabile, iar acest lucru nu face decât să micșoreze distanța dintre soldul zero și veniturile lunare. Pentru a stopa procesul, este nevoie nu numai de voință, ci și de o abordare corectă în ceea ce privește banii.

Deci, cum să te oprești din cheltuit banii? Vă propunem să ascultați sfaturile experților și să începeți să vă gestionați corect banii.

1.Planificați-vă bugetul

Bugetul poate fi planificat lunar, dar cel mai bine este să-l planificați săptămânal. Începeți cu banii pentru mâncare și finalizați cu impulsurile care vă provoacă de a face cheltui mai mult. Includeți aici hobby-urile, activitățile pe care le aveți în fiecare lună.

2. Înregistrați cheltuielile

Calculați-vă cheltuielile din ultimele trei luni. Analizați atât extrasul bancar, cât și cheltuielile în numerar. Veți fi surprins pentru ce lucruri mici cheltuiți bani și, dacă vă gândiți la asta, ați putea trăi și fără ele.

3. Evitați cumpărăturile spontane

Promoțiile sunt atractive, dar de multe ori la final, vă treziți cu portofelul aproape gol. Atâta timp cât reducerile vă tentează, vă aflați sub controlul și influența lor. Orice reducere, fie că este mică sau mare, este încă o cheltuială suplimentară. Așa că încercați să rezistați tentației și dacă profitați de o reducere, atunci doar pe lucrurile necesare.

4. Nu purtați carduri de credit cu dvs.

Un portofel suplimentar, cum ar fi un card de credit, este aproape întotdeauna necesar, dar numai dacă gestionați corect limita de credit. Tratați-vă cardul de credit ca pe un card de debit din care pur și simplu retrageți bani pentru cheltuieli săptămânale. Nu uitați că banii vor trebui returnați, deci folosindu-i, vă creșteți cheltuielile.

5. Luați mâncare de acasă cu dvs. la serviciu

Mâncarea delicioasă poate fi pregătită acasă și o puteți lua cu dvs. la serviciu. Va fi mult mai ieftin, decât să luați prânzul în cafenele sau restaurante. Reduceți masa la restaurante la 1-2 zile pe săptămână. Veți economisi o sumă de bani, care ar fi mai bine să fie pusă deoparte decât să o cheltuiți pentru prânzuri în cafenea.

E frumos să sharuiești cu prietenii