Cel mai bun aspirator robot pentru casa ta: ghid de cumpărare

Din păcate, nu este deloc ușor să îți menții casa curată. Mai mult, o curățenie ca la carte necesită destul de mult timp, iar timpul este o resursă prețioasă în ziua de azi. Vestea bună este că, folosindu-te de un aspirator robot, poți să uiți de efortul aspiratului podelelor și să economisești timp. Nici măcar nu trebuie să-ți faci griji cu privire la prețul unui astfel de aparat, deoarece ele sunt din ce în ce mai accesibile. În plus, dacă nu dispui de banii necesari, poți oricând să apelezi la un împrumut online.

Există o multitudine de aspiratoare robot pe piață. Indiferent că ai parchet, mochetă sau covoare, vei găsi cu siguranță un model potrivit nevoilor tale. Mai ales în cazul în care ai animale de companie sau copii mici, este și mai important sa fii atent la igienă casei tale. Aceste electrocasnice inteligente au diverse caracteristici, precum posibilitatea de a fi programate - asta înseamnă că te poți întoarce acasă de la birou pentru a te bucura de un cămin curat și îngrijit, fără ca tu să fi ridicat vreun deget. Totul va fi deja curat în clipa în care vei intra pe ușă. În continuare, acest mini-ghid te va ajuta să alegi aspiratorul robot ideal pentru locuința și nevoile tale.

Cât de mare este locuința ta?

Înainte de a te grăbi să cumperi primul aspirator robot care-ți iese în cale, trebuie să iei în considerare mărimea spațiului ce trebuie aspirat. Unele modele sunt potrivite pentru apartamentele mici, pe când altele sunt excelente pentru case și clădiri de birouri. Nu ignora nici spațiul de sub mobilă - acesta trebuie, de asemenea, aspirat.

Covoare, mochetă sau parchet?

Majoritatea aspiratoarelor robot pot curăța cu succes atât covoarele și mochetele, cât și parchetul. Totuși, unele fac o treaba mai bună decât altele. Aparatele mai costisitoare sunt cele care vor face rapid trecerea de la parchet la covor sau mochetă și înapoi, fără ca performanță lor să fie afectată. Modelele ceva mai simple se descurcă un pic mai greu pe covoare, riscând să rămână prinse de fire.

Dacă ai doar parchet, te poți îndrepta spre un aspirator mai basic, având în vedere că nu va trebui să curețe și alte suprafețe. Dacă ai, în schimb, covoare sau mochetă, orientează-te spre ceva mai performant.

Ai animale de companie?

Din fericire, multe aspiratoare robot sunt potrivite pentru a curăța părul de animale. Unele sunt prevăzute cu filtre HEPA, care elimină alergenii din blănița prietenilor noștri necuvântători. Este recomandat să alegi un aparat cu un rezervor mai încăpător, deoarece în locuințele cu animale de companie se va aduna mai mult păr, praf decât în cele fără.

Alegerea aspiratorului robot - pas cu pas

Notează câteva aspecte principale. Ai covoare, mochetă sau parchet? Ai animale de companie? Va trebui să iei acești factori în considerare atunci când alegi aspiratorul robot.

Stabilește-ți bugetul. Poți cheltui între aproximativ 200 și 5.500 de lei pe un astfel de aparat. Oricum, trebuie să fii conștient că modelele foarte ieftine nu vor avea anumite funcții precum perie pentru covoare sau posibilitate de a fi programate.

Ți-ai dori să controlezi aspiratorul robot cu ajutorul unei aplicații? Multe modele de aspirator au propriile aplicații prin care poți controla și programa aparatul.

Unele aspiratoare sunt mai performante decât altele. Ca și în cazul oricărei alte categorii de electrocasnice, unele aparate se vor descurca mai bine la îndepărtarea părului de animale de companie, pe când altele vor face o treabă minunată când vine vorba de curățarea parchetului.

Ia în calcul durata de viață a bateriei. De obicei, cu cât bateria durează mai mult, cu atât mai mare va fi spațiul ce va putea fi curățat într-o sesiune de aspirare. În orice caz, dacă nu ai o locuință mare sau dacă vrei să economisești ceva bani, poți alege un aspirator robot pe care trebuie să-l încarci mai des.

De ce să achiziționezi un aspirator robot?

Un astfel de aparat, împreună cu mașinile care se conduc singure și dronele care filmează de la sute de metri înălțime, face parte din tehnologia ce ne face viața mai ușoară și mai plăcută. Aspiratorul robot îți va păstra locuința curată și te va ajuta să economisești timp. De asemenea, nu vei fi nevoit să plătești o menajeră pentru curățenia zilnică, astfel încât îți vei recupera rapid investiția făcută. Să nu mai vorbim de timpul pe care îl vei scuti.

Chiar dacă nu înlocuiește în totalitate aspiratorul clasic, aspiratorul robot îți ușurează semnificativ munca, îndepărtând firimiturile de mâncare, părul, praful etc. Cele mai multe modele pot fi programate să aspire chiar și o dată pe zi, iar unele dintre ele sunt prevăzute cu filtre HEPA, ideale pentru persoanele cu alergii.

Urmând sfaturile și recomandările de mai sus, îți va fi ușor să alegi aspiratorul robot potrivit nevoilor tale. Te vei putea, așadar, bucura de o casă curată, dar și de mai mult timp liber. Dacă nu vrei să aștepți până strângi banii necesari pentru achiziționarea aparatului, poți apela la un credit rapid cu transfer imediat.

E frumos să sharuiești cu prietenii