10 cărți despre educație financiară și bani

Dezvoltarea educației financiare oferă o oportunitate de a menține și îmbunătăți bunăstarea financiară. În articolul de astăzi vă recomandăm o listă de cărți de educație financiară, care îți va schimba viziunea despre domeniul financiar și nu numai.

În societatea modernă orice persoană ar trebui să posede un set de cunoștințe și abilități în domeniul finanțelor. Dar consecința sistemului de învățământ este faptul că școlile încă nu au o astfel de materie numită „educația financiară”.

În continuare, vă prezentăm cele mai bune cărți educație financiară pe care le recomandăm să și le citiți ca să înțelegeți mai bine cum lucrează banii. 

1.”Tată bogat, tată sărac”, autor Robert Kiyosaki

Este o carte despre cum să iți administrezi corect banii ca să îți asiguri o viață mai bună. Robert K. ne povestește despre diferența atitudinii față de bani a săracilor, a clasei de mijloc și a oamenilor bogați ai societății.

2. ”Ce este educația financiară...de fapt”, autor Robert Kiyosaki

O continuare a cărții ”Tată bogat, tată sărac”. Aici vei găsi idei noi despre cum să ai un viitor mai bun din punct de vedere financiar.

3. ”Secretele minții de milionar”, autor T. Harv Eker

Ca să devii milionar, trebuie să gândești ca un milionar. În ediția dată vei învăța 17 lecții despre cum să-ți schimbi gândurile dacă dorești să te îmbogățești.

4. ”Drumul către libertatea financiară”, autor Bodo Schafer

În această carte vei găsi un ghid pentru a atinge libertatea și stabilitatea financiară. Vezi cum poți câștiga primul tău milion în șapte ani.

5. ”Mani, sau alfabetul banilor”, autor Bodo Schafer

Este o istorie a unei fetițe care a început să lucreze și să câștige bani de la o vârstă fragedă. Al doilea erou fiind ajutorul ei fidel, un câine labrador. Face parte din categoria de cărți de educație financiară pentru copii, iar ideea principală constă în faptul că toată lumea de la naștere are dreptul să fie bogată.

6. ”Gândește și vei fi bogat”, autor Napoleon Hill

Napoleon Hill spunea: ”Ești stăpânul destinului tău prin puterea de a-ți controla gândurile”. Cartea dată te învață cum să îți transformi visele în realitate.

7. ”Cel mai bogat om din Babilon”, autor George S. Clason

Această carte este un adevărat leac pentru sărăcie. Cum să îți asiguri un venit bun pe viitor? Aici vei găsi principalele principii de a aduna și păstra banii.

8. ”Mai multe surse de venit”, autor Robert Allen

Despre idei de afaceri, cum să angajezi personalul potrivit și să gestionezi corect finanțele personale. Autorul descrie 10 modalități aproape sigure de a face bani.

9. ”Secretul de a atrage tot ce îți dorești”, autor Joe Vitale

Această carte se concentrează pe psihologia financiară a comportamentului uman. Vei citi despre cum să lași bogăția să intre în viața ta și cum să cheltui bani astfel încât ca să se întoarcă dublu.

10. ”Banii. Stăpânește jocul”, autor Tony Robbins

 Autorul ne povestește despre 7 pași simpli spre libertatea financiară.

E frumos să sharuiești cu prietenii