Totul despre Asigurările de sănătate

În articolul de astăzi vom discuta despre termenul de asigurare de sănătate, tipurile și cum poate fi accesată.

În România există două tipuri de asigurări medicale, asigurarea de stat sau CASS și asigurarea medicală privată.

Asigurarea medicală de stat este plătită în mod obligatoriu de orice angajat / angajator, valoarea acesteia este de 10% din valoarea salariului minim brut și se plătește ca reținere din salariul brut lunar. Un mare beneficiu al aceste asigurări este că are o plajă mare de acoperire și se oferă în mod gratuit și pentru anumite categorii de persoane (copii cu vârsta până în 18 ani, femeile gravide, pensionarii, studenții, persoanele încadrate în PNS și multe alte categorii).

Recent au început să prezinte mai mult interes și asigurările de sănătate private, acestea sunt preferate de persoanele cu venituri peste medie și care își doresc acces la mai multe servicii în spitalele private și la condiții mai bune de cazare pe perioada de spitalizare.

Principalele beneficii ale acestor asigurări sunt:

  • Acces la un număr mare de spitale din țară și din străinătate
  • Pachet complet și complex de analize medicale
  • Aplicarea tratamentelor în condiții superioare specifice sectorului privat
  • Contracte de prestări servicii medicale ce oferă asigurări speciale pentru cazurile de prestare defectuoasă a serviciilor medicale
  • Acces la cadre medicale cu pregătire superioară
  • Aparatură performantă și de mare acuratețe

În piața de asigurări există numeroase companii care oferă astfel de asigurări, ofertele variază în funcție de un set de factori general valabili precum starea de sănătate, istoricul medical, vârsta, sporturi și hobby-uri. Există companii care nu acceptă contracte de asigurare fără să solicite o listă completă de asigurări.

Vrei să accesezi o astfel de asigurare și ai nevoie de mai multe sfaturi pentru a putea face o alegere informată?

Îți lăsăm mai jos o listă de sfaturi și lucruri la care să te ajute:

  • menționează încă de la început bolile pentru care ai deja un diagnostic pus, firmele de asigurări nu despăgubesc și nu acoperă pentru bolile deja existente în momentul semnării contractului. Dacă asigurarea medicală include și o clauză pentru acoperire în caz de deces, aceasta devine nulă în cazul decesului din cauza unei boli pre-existente;
  • analizează cât mai multe oferte și alege pachetul care se pliază cel mai bine nevoilor tale prezente și viitoare;
  • nu alege oferta în funcție de preț, alege compania cu cea mai bună ofertă aplicată profilului tău medical și cea mai stabilă pe piață;
  • Ia în calcul alegerea unui contract flexibil, este recomandat să îți poți personaliza pachetul în funcție de evoluția ta financiară si medicală;
  • citește cu atenție cum se vor face deconturile și încearcă să limitezi cât mai mult plățile făcute de tine și pe care trebuie să le recuperezi ulterior.

Asigurările medicale private sunt cel mai des accesate pentru copii cu vârsta de până la 14 ani, aceștia sunt cei mai expuși la îmbolnăviri și accidentări, acesta este și motivul pentru care costul lunar este mai mare în cazul acestora.

O asigurare medicală poate reprezenta un mod eficient de a te pune la adăpost de cheltuielile neprevăzute care nu suportă amânare.

E frumos să sharuiești cu prietenii