Back to school - bugete si optimizarea cheltuielilor cu rechizitele

Sezonul Back to school este pe final, dar majoritatea părinților încă nu au finalizat cumpărăturile dedicate începerii anului scolar. Vezi cum poți optimiza bugetul și cum să te bucuri de acest moment important din viața micuțului tău.

Începerea anului școlar este aproape și majoritatea părinților deja au o listă stufoasă de lucruri de cumpărat pentru educația copilului. Dacă mai luăm în calcul și decorarea camerei și cumpărarea de mobilier pentru proaspătul școlar, atunci bugetul poate urca considerabil.

Sezonul Back to school este un vârf important în vânzările retailerilor, părinții alocă bugete între 200 și 1000 lei pentru achiziționarea rechizitelor. Bugetul dedicat camerei poate varia între 3000 și 5000 lei, diferența este data de complexitatea proiectului.

Încă din 2020 bugetele destinate rechizitelor au suferit mici modificări de structură, digitalizarea învățămîntului fiind un factor ce a dezvoltat noi nevoie de echipamente, multe din rechizitele tradiționale au fost înlocuite de tablete și alte dispozitive tehnologice mentie să susțină o evoluție coerentă și completă a viitorilor școlari.

Cum poți optimiza cheltuielile?

  • Cumpără brandurile lanțurilor de magazine mari, astfel poți optimiza până la 30% din costul rechizitelor;
  • Caută ofertele speciale și încearcă să cumperi produse reduse;
  • Realizează o listă completă și realistă, astfel nu vei face achiziții inutile sau exagerate;
  • Cumpără online, astfel o să-ți fie mai simplu să ai evidența lucrurilor cumpărate și a celor pe care trebuie să le mai achiziționezi. Un mare plus este și transportul gratuit care te va ajuta să optimizezi și timpul dedicat achiziției;
  • Cumpără produse second hand – sunt numeroase produse care se folosesc punctual pentru un anumit nivel de educație și pentru perioade scurte de timp, astfel poți să le găsești aproape noi la prețuri foarte bune;
  • Cumpără en – gross – poți face un estimat la nivel de an școlar și să cumperi de la început cantități mai mari care sunt la prețuri mai mici per bucată.

Cum Back to School vine imediat după perioada concediilor, mulți părinți resimt puternic impactul acestor cumpărături și uneori se regăsesc în dezechilibru financiar la începutul școlii. Linia de credit de la CreditPrime poate reprezenta rezerva ta de bani pentru a evita riscul de a nu dispune de sumele necesare în această perioadă. Accesează acum linia de credit și te poți bucura de până la 2 luni de dobândă 0.

E frumos să sharuiești cu prietenii