Horoscopul ne afectează sau nu deciziile zilnice?

Citirea horoscopului este una din rutinele zilnice a multor persoane. Alături de cafeaua de dimineață și deschiderea ziarului preferat, tot mai multe persoane își setează așteptările legate de ziua respectivă pornind de la ce îi spune horoscopul.

Încă din antichitate existau decizii care se luau în funcție de cum era poziționată luna pe cer, la nașterea unui copil erau urmărite pozițiile anumitor corpuri cerești și astfel se atribuiau copilului anumite caracteristici de personalitate.

Horoscopul modern este împărțit astfel ca zona financiară să fie analizată separat și să ofere sfaturi despre momentele prielnice pentru a face investiții, momentele în care trebuie să acorzi o atenție sporită economiilor sau contactelor pe care le semnezi și chiar atenționări asupra faptului că ești predispus să pierzi bani în perioada respectivă.

Existența horoscopului și a acestei științe dezvoltate de oameni pasionați de fenomenele astrologice a împărțit lumea în mai multe tabere, cei care cred cu tărie în cele prezise de horoscop, cei indeciși și care au avut momente când horoscopul s-a potrivit și cei care consideră că nu există posibilitatea de a prezice ce urmează să se întâmple.

Au existat chiar studii în 1948, un experiment condus de psihologul Bertram Forer, prin care se arată că tendința oamenilor este de a crede în horoscop atunci când afirmațiile sunt pozitive și nu sunt foarte detaliate, aceștia uită repede detaliile prezentate, dar își amintesc că urma să li se întâmple ceva de bine. Un alt studiu a arătat că persoanele care citesc despre lucruri negative în horoscopul zilnic sunt predispuse să fie mai impulsive și delăsătoare în ziua respectivă, iar cele cărora horoscopul le prezice schimbări majore pozitive devin mai deschise să își asume riscuri mai mari.

Curiozitatea legată de ce urmează să ni se întâmple ne împinge să citim horoscopul în momentele în care urmează un eveniment important în viața noastră, încercăm sa ne punem la adăpost și să sperăm ca totul o sa fie bine.

Chiar dacă ești o persoana care crede în horoscop sau una care consideră că nimeni nu îi dictează direcția în viața, îți propunem să investești responsabil, să faci economii și să îți dezvolți obiceiuri financiare sănătoase.

Să ai o rezervă de bani, cum este linia de credit de la CreditPrime, te pune la adăpost în orice situație mai puțin plăcută, regăsită sau nu în horoscopul zilnic sau lunar.

Citește mai mult despre obiceiuri financiare sănătoase pe blogul nostru.

E frumos să sharuiești cu prietenii