Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit?

În viața fiecăruia dintre noi pot apărea situații neprevăzute pentru care este important să putem apela la un fond de urgență. Ce faci însă atunci când nu dispui de această rezervă? Află din articolul de mai jos cum te poate ajuta linia de credit.

Situațiile neprevăzute nu ocolesc pe nimeni. Chiar și în cazul în care ești foarte organizat din punct de vedere financiar și ai o imagine bine creionată despre modul în care vei repartiza fiecare sumă de bani încasată la final de lună, totuși, cheltuielile suplimentare vor apărea constant.

Nu ai cum să anticipezi aceste lucruri, motiv pentru care fondul de urgență devine esențial. Pentru a nu simți presiune asupra bugetului lunar, cel mai indicat este ca, în fiecare lună, să direcționezi un mic procent din venitul încasat către acest fond. Mai mult decât atât, să nu apelezi la el decât pentru scopul pentru care a fost creat, mai exact, pentru urgențe.

Ce faci însă atunci când încă nu ai un astfel de fond la dispoziție și totuși ai de achitat ceva ce nu suferă amânare? Linia de credit poate deveni o soluție extrem de avantajoasă.

În primul rand, este un produs ce poate fi accesat de segmente diverse de clienți. Condițiile de acordare sunt extrem de prietenoase, astfel încât chiar și persoanele care nu au vechime în muncă pot aplica pentru un astfel de produs.

În al doilea rand, documentele solicitate sunt puține, astfel încât nu ai nevoie să creezi un dosar complex ca în cazul unui card de credit, de exemplu.

În al treilea rând, ai acces la sume de bani generoase, de până la 10.000 lei.

Dar poate cel mai mare avantaj al liniei de credit este faptul că, odată aprobată o anumită sumă, aceasta rămâne la dispoziția ta pe toată perioada de valabilitate a liniei. Sunt companii la care perioada este de 24 de luni. Astfel, nu mai este nevoie să refaci cererea de creditare de fiecare dată când ai nevoie de bani, ci pur și simplu retragi din contul tău exact suma dorită. Similar cu acel fond de urgență despre care scriam mai sus.

Mai mult decât atât, dobânda nu se aplică decât pentru suma de de bani utilizată, și nu pentru cea aprobată. Mai exact, atât timp cât nu folosești din bani, linia de credit nu generează absolut niciun cost.

Iar asta nu este tot! Poți “testa” dacă acest tip de produs financiar ți se potrivește întrucât unele instituții financiare îl oferă cu dobândă 0% pentru primele 30 de zile. Ai astfel suficient timp la dispoziție pentru a te convinge de utilitatea liniei de credit.

Apelează la acest disponibil de bani din contul tău de fiecare dată când intervine o cheltuială ce te ia prin surprindere și pentru care nu aveai deja o sumă alocată. Este mult mai simplu decât să apelezi la prieteni sau familie. În plus, te bucuri inclusiv de discreție totală pentru că nimeni nu va mai ști că treci printr-un ușor impas financiar.

În concluzie, linia de credit este un produs care îți poate veni în ajutor de fiecare dată când cheltuielile tale depășesc sumele estimate, iar plățile nu pot suferi amânare. Totul se desfășoară în maximă siguranță, datele tale personale sunt total protejate, și, în plus, poți aplica 100% online. Banii ajung în contul tău bancar rapid, în câteva ore de la momentul completării cererii.

Apelează cu încredere la o linie de credit și asigură-te că ai întotdeauna o rezervă pentru neprevăzut!

E frumos să sharuiești cu prietenii