Educația financiară — stabilirea obiectivelor financiare

Atingerea independenței financiare este posibilă dacă îți stabilești în timp câteva obiective financiare, iar dorința de a avea mereu bani îți generează o stare pozitiva care favorizează îndeplinirea lor.

Cel mai important factor spre realizarea acestora este stabilirea și strategia corectă aplicată.

5 pași pentru stabilirea obiectivelor financiare 

1. Ce vă doriți? Stabiliți-vă obiective ambițioase fiindcă ele nasc entuziasmul, și inspirația care dau motivația spre realizare.

2. În continuare, descrieți obiectivele dvs. Ele trebuie sa fie clare și specifice (8-10 enunțuri). Oamenii au o energie interioară și abilități extraordinare, deci trebuie să vă concentrați pe ceva specific și să faceți ca resursele dvs. să funcționeze. Dacă să prezentați creierului o dorință clară, în rezultat apar emoțiile. Emoțiile pozitive - provoacă acțiuni. Ca exemplu: vă doriți să acumulați suficienți bani pentru a cumpăra o bicicletă (și nu pur și simplu să începeți să economisiți bani).

3. Bugetul - evaluați situația dvs. financiară la ziua de azi. Calculați și posibilele cheltuieli suplimentare.

4. Elaborați planul financiar luând în considerare obiectivele dvs. și situația financiară reală. Ca o variantă poate fi următorul calcul: o bicicletă costă 5 000 de lei, aveți deja 3 000 de lei, ceea ce înseamnă că trebuie să economisiți încă 2 000 de lei. Dacă economisiți 66 lei în fiecare zi, într-o lună veți avea o bicicletă nouă!

**5. Setați intervalul de tim**p când anume doriți să atingeți obiectivul propus. Data este de natură pur psihologică. Dar, nu uitați că realizarea bunăstării financiare este un obiectiv pe termen lung. 

Pentru început stabiliți-vă mental o mărire a venitului lunar cu 10 - 15%. Poate ar fi necesar de redus din cheltuieli sau de găsit o sursă de venit suplimentară, dvs. decideți cum anume vă veți atinge obiectivul financiar, important este rezultatul. Nu uitați că stabilirea corectă a obiectivelor financiare va asigura succesul financiar.

Deci, să pornim la drum. Gândiți-vă la ceva grandios și mare, dar începeți de la ceva de realizat pas cu pas!

E frumos să sharuiești cu prietenii