7 trucuri pentru a da un suflu de vară casei tale

Casa noastră. Locul acela către care ne îndreptăm în fiecare seară după muncă sau ieșirile cu prietenii, și către care tânjește cu nesaț sufletul nostru chiar și după o perioadă de numai câteva zile în care am fost plecați în concediu sau poate într-o călătorie de afaceri. Oricum ar arăta locuința noastră, întotdeauna se va aplica vorba aceea cu ‘Nicăieri nu e mai bine ca acasă!’.

Cum să dai un mic refresh locuinței tale și să îi împrospătezi aspectul, dar fără să cheltuiești o avere? Nu suntem noi experți în design interior, dar avem câteva recomandări care te vor scuti de o bună parte din cheltuielile pe care le vei face cu redecorarea casei.

Știi cum este, indiferent de cât de mulțumiți suntem în prezent, întotdeauna există loc de mai bine. La fel se întâmplă și cu locuințele noastre, sau cu încăperea în care ne petrecem majoritatea timpului. Da, arată bine zugrăveala din living, dar parcă îi lipsește un strop de culoare, de viață. Iar mobila din dormitor, deși nu are decât 2 ani de când am achiziționat-o, parcă și-a pierdut din farmec. Să transformăm total casa fără a cheltui o avere, asta chiar nu putem face. Dar ce decoratiuni perete sau soluții simple, rapide și total încadrate în buget, putem găsi pentru a da un suflu proaspăt locuinței?

Iată mai jos 7 trucuri (idei de decoratiuni interioare):

1. Scapă de ‘surplusul’ vizual

Alege-ți camera cu care dorești să demarezi procesul de ‘refresh’ al casei și începe prin a aduna toate obiectele decorative prezente. Toate suvenirurile pe care le-ai strâns în urma călătoriilor tale, toate acele lumânări și lumânărele pe care le ai așezate pe fiecare poliță sau poate diverse alte obiecte handmade. Eliberează mai întâi spațiul de orice încărcătură (inclusiv emoțională, căci fiecare astfel de articol poartă cu sine o amintire), astfel încât să poți avea o viziune clară, nouă asupra spațiului. Întocmai ca un artist care se află în fața șevaletului, și se pregătește să tragă primele tușe pe o pânză goală.

2. Rearanjează mobila

Privește încăperea în ansamblu! Determină care sunt corpurile de mobilier ce pot fi mutate mai greu, sau ale căror dimensiuni nu permit rearanjarea în spațiul locuinței. Iar cu restul, joacă-te! Așază-le și mută-le în diferite colțuri, astfel încât să descoperi nu numai o nouă modalitate de amplasare care să te încânte vizual, dar și o utilizare mai eficientă a spațiului. Și pentru că se apropie Paștele, privește această operațiune ca pe ocazia perfectă de a șterge praful în cele mai ascunse colțuri ale camerei, sub canapele sau mobilier. Câștig dublu!

3. Dă viață camerei

Și când spunem viață, chiar la asta ne referim! Vizitează un magazin dedicat casei și grădinii și găsește o floare, sau poate un mini copăcel în ghiveci, ca de exemplu un bonsai, care să se potrivească încăperii tale și să îi aducă un plus de vitalitate. Dacă nu vrei să îți asumi o astfel de responsabilitate având grijă pe termen lung de o plăntuță, poți oricând să așezi într-un colț al camerei o vază cu flori de sezon, pline de culoare. Mai mult, te vei bucura și de mirosul proaspăt de primăvară!

4. Adaugă un strop de culoare

Chiar și pentru cei care preferă mai degrabă variantele clasice, în care întreaga camera este decorată în tonuri neutre, sau poate unicolor, doar în alb sau maro închis, un accent vizual va face minuni. Dacă mobila din încăpere și canapeaua sunt toate în tonuri deschise, de alb sau culoarea untului, nu rămâne decât să adaugi pe alocuri un contrast cromatic. De exemplu, cumpără obiecte decoratiuni interior și anume două sau patru pernuțe decorative pe care să le alegi în culori mai intense, cu personalitate: muștar, sau poate verde puternic. Mergi într-un magazin de decoratiuni interioare ieftine și lasă-te purtat de val… sigur există un designer priceput în adâncul sufletului tău, ce abia așteaptă să își expună punctul de vedere.

5. Nu uita de texturi!

Știi probabil că în materie de preparate culinare, cele care strâng admiratori fără număr și răsfață cu adevărat papilele degustătorilor, sunt cele care îmbină mai multe tipuri de texturi: de la cremos, la crocant, într-o armonioasă simfonie. Întocmai se întâmplă și când vine vorba de locuința ta. Adăugând texturi diferite, dai o notă de sofisticare spațiului. Poți alege un coș de nuiele pe care să îl așezi în colțul camerei, sau poate o pătură pufoasă cu împletituri pline de volum, pe care apropo, o poți realiza chiar singură dacă ai ceva talent în această arie.

6. Adaugă o notă personală!

Este spațiul în care locuiești și petreci destul de mult timp în fiecare zi. De aceea, ar trebui ca, doar privindu-l, să respire prin toți porii ceva din felul tău de a fi, să redea parte din personalitatea ta: de la modul în care ai ales să așezi obiectele de mobilier, până la decorațiuni, sau nuanța de vopsea lavabilă aleasă. Așa că, nu încerca să copiezi ceea ce este la modă doar pentru că așa au decis designerii că, de exemplu, anul acesta accentul se pune pe elementele grafice, în timp ce domnii de la Institutul Pantone au declarat ultra-violetul culoarea anului.  Nu vei putea doar să cumperi decoratiuni pentru casa an de an în funcție de cele mai noi tendințe! Rămâi deci fidel stilului personal și încearcă să îl imprimi inclusiv în modul în care decorezi camera.

7. Înlocuiește!

Sunt anumite articole pe care le poți schimba fără prea mare bătaie de cap, și astfel să împrospătezi semnificativ aspectul camerei. De exemplu perdelele și draperiile. Sau poate covorul. Deși nu necesită o investiție costisitoare, un singur astfel de obiect înlocuit îți va crea senzația că ai pășit într-o nouă încăpere. În plus, e bine ca o dată la câțiva ani buni să scapi de vechile perdele din geam ce deja dau semne de oboseală, sau poate de covorul pe care ți l-a dat mătușa când te-ai mutat prima oară în garsonieră în chirie, și pe care acum l-ai luat după tine și în noua ta casă. Gândește-te că și-au făcut deja treaba și scapă de obiectele vechi. Meriți doar un pic de răsfăț din când în când, nu-i așa? Iar de partea financiară nu îți face griji, chiar dacă mai sunt ceva zile până la salariu. Te ajutăm rapid, cu un credit nebancar, oferit cu o super dobândă. Îl poți restitui liniștit mai târziu, când dispui de lichidități.

Acestea fiind notate, credem că ești deja pregătit pentru refresh-ul de primăvară al locuinței tale. Și totul, cu buget restrâns. Idei mari, pe bani puțini!

Ne vedem în scris, data viitoare!

E frumos să sharuiești cu prietenii